Boek
Nederlands

Botje & Co

Janneke Schotveld (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Botje & Co
×
Botje & Co Botje & Co
In de reeks:
Botje; 3
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Uitvinder Appie doet met robot Willem mee aan een robotwedstrijd in Parijs. Bibi mag mee om op Botje te passen. Maar dan wordt Botje verliefd op een van de andere robotten. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Verliefd zijn, Robots
Titel
Botje & Co
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Botje en Co
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, © 2018
126 p. : ill.
ISBN
9789000353972 (hardback)

Besprekingen

Uitvinder Appie Eensteen doet met robot Willem mee aan een robotwedstrijd in Parijs. Bibi mag mee om op Botje te passen, het robotje dat wel erg menselijke trekjes heeft. Alles lijkt mis te gaan als Botje verliefd wordt op een van de deelnemende robotjes, Co. Appie blijkt Co’s maker, Gisela, te kennen. Waarom maken ze steeds ruzie? Derde deel in de grappige serie over Botje. De auteur is bekend van o.a. de Superjuffie-verhalen. Het is toegankelijk om zelf te lezen door de ruime bladspiegel, dialogen en grappige zwart-wittekeningen. De spanning wordt goed vastgehouden en de personages veroveren makkelijk het lezershart met hun eigenaardigheden. Zo is Bibi’s vader altijd gekke mutsen aan het breien en neemt haar buurjongen Midas een plantje mee op reis om zijn heimwee te bestrijden. Op een humoristische manier verkent Schotveld de wereld van de robot. Botje willen we allemaal wel, maar wat als een minder aardige robot zo slim en eigenwijs zou zijn? Eerder verschenen 'Botje' (2015) en '…Lees verder

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa Zsa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Superjuffie komt in actie!
  • Lees verder op Wikipedia