Makkelijk lezen
Nederlands

Lieke op safari

Mirjam Mous (auteur), Marja Meijer (illustrator)
Lieke wint een safari in Afrika. Ze geniet met haar ouders en broertje van de omgeving en het zicht op de wilde dieren. Maar dan krijgen ze autopech. AVI-M5. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Safari's
Extra onderwerp
Taalpunt
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Lieke op safari
Auteur
Mirjam Mous
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Editie
Herziene uitgave
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
54 p. : ill.
ISBN
9789048737598 (hardback)

Besprekingen

Lieke wint een safari in Afrika en mag op reis samen met haar ouders en broer Bram. Mama, die een fobie heeft voor katten en honden, aarzelt, maar laat zich overtuigen om toch mee te gaan. In Afrika genieten ze van de omgeving en het zicht op de wilde dieren. Wanneer ze tijdens een safari autopech hebben, met een kudde olifanten en zelfs een leeuw vlakbij, wordt het pas echt spannend. Gelukkig zijn papa, Bram en Lieke er om mama te steunen en gerust te stellen als ze het moeilijk heeft. Er is veel aandacht voor de gevoelens van de personages, vaak ook met enige humor. Het verhaal beschrijft de vliegtuigreis, het verblijf in een lodge en het verloop van een safari in Afrika. De talrijke kleurenillustraties zorgen voor sfeer en couleur locale. Dit is een deel uit de serie ‘Zoeklicht dyslexie’, voor kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs. Door de duidelijke tekstschikking, de eenvoudige zinsbouw, het makkelijke taalgebruik en de vele dialogen leest het verhaal vlot. Op twee uitv…Lees verder

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze 20 jaar op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema…Lees verder op Wikipedia