Makkelijk lezen
Nederlands

Voor altijd vriendinnen!

Mirjam Mous (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Voor altijd vriendinnen!
×
Voor altijd vriendinnen! Voor altijd vriendinnen!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Steffie gaat met haar vader in Spanje kamperen. Op de camping ontmoet ze Marloes en haar moeder. Steffie en Marloes worden hartsvriendinnen. Maar zullen ze elkaar na de vakantie nog zien? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-E6. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI E6, AVI 6
Titel
Voor altijd vriendinnen!
Auteur
Mirjam Mous
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2012
59 p. : ill.
ISBN
9789048710461 (hardback)

Besprekingen

Steffie gaat met haar vader in Spanje kamperen. Op de camping ontmoet ze Marloes en haar moeder. Steffie en Marloes worden hartsvriendinnen. Omdat ze ver van elkaar wonen, vrezen ze dat ze elkaar na de vakantie niet meer zullen zien. Ze verzinnen allerlei plannen om dat te verhinderen. Zou het lukken om hun ouders aan elkaar te koppelen of is weglopen een alternatief? Het leven op de camping, de vriendschap tussen de twee meiden en hun gekke plannen zorgen voor actie en afwisseling. Zowel de situaties als de gevoelens zijn, vooral voor meisjes, heel herkenbaar. Het verhaal evolueert naar een climax en een onverwacht, wensvervullend slot. Deel uit de serie 'Zoeklicht'*. De tekst van dit makkelijk-lezenboek is verdeeld over twaalf korte hoofdstukken. Door de duidelijke tekstschikking en de vele dialogen leest het vlot. Woordgebruik en zinsbouw zijn eenvoudig, AVI-E6. Met acht eenvoudige paginagrote zwart-wittekeningen. Een inleefbaar en ontspannend leesboek voor zwakke lezers vanaf ca. …Lees verder

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze 20 jaar op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema…Lees verder op Wikipedia

Suggesties