E-boek
Nederlands

Aan het einde van de nacht

Nir Baram (auteur), Hilde Pach (vertaler)

Aan het einde van de nacht

Genre:
Jonatan, een schrijver, wordt wakker in een hotelkamer. Zijn omgeving komt hem niet bekend voor en hij heeft weinig herinneringen aan de afgelopen dagen. Hij probeert te reconstrueren wat er is gebeurd, en ontdekt dat hij iedereen heeft verteld dat zijn beste vriend Joël overleden is. Maar die leeft nog gewoon.
In meeslepende terugblikken schrijft Nir Baram over de jeugd van Jonatan, een j
Titel
Aan het einde van de nacht
Auteur
Nir Baram
Vertaler
Hilde Pach
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Hebreeuws
Oorspr. titel
Jekitsa
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2020
1 digitaal bestand
ISBN
9789403172705

Andere formaten:

Over Nir Baram

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Heinrich-Böll-Stiftung from Berlin, Deutschland

Nir Baram, Hebreeuws: ניר ברעם, (Jeruzalem, 2 juni 1976) is een Israëlisch schrijver. Daarnaast zet hij zich in voor de politieke rechten van Palestijnen en buitenlandse werknemers in Israël.

Hij is de zoon van Uzi Baram, en kleinzoon van Moshe Baram, beide voormalige ministers van de Israëlische Arbeidspartij.

Nir Baram studeerde Hebreeuwse literatuur aan de Universiteit van Tel Aviv. Hij rondde zijn bachelor af in 1994.

In 2010 brak hij wereldwijd door met zijn grote historische roman Anasjiem toviem ('Goede mensen'), die inmiddels in 14 talen is vertaald. Hij geldt als de meest getalenteerde Israëlische schrijver van zijn generatie, en wordt wel gezien als de ‘opvolger’ van schrijvers als Amos Oz (1939-2018) en David Grossman (1954), die zich eveneens politiek uitspreken.

Romans en Non-fictie

Nir Baram schreef vier romans, waarin hij laat zien hoe cynisch de moderne wereld in elkaar zit. …Lees verder op Wikipedia