Boek
Nederlands

Het geheim van de wachters

Will Peterson (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
+1
Het geheim van de wachters
×
Het geheim van de wachters Het geheim van de wachters
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Rachel en Adam, een 14-jarige tweeling, worden in het dorp van hun grootouders niet erg vriendelijk ontvangen. De dorpelingen dragen een geheim met zich mee en de tweeling besluit dat eeuwenoude geheim te ontsluieren. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Het geheim van de wachters
Auteur
Will Peterson
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2010
352 p.
ISBN
9789026177378 (hardback)

Besprekingen

De 14-jarige tweeling Rachel en Adam uit New York logeert tijdelijk bij hun oma in het Engelse dorp Triskellion. Dit dorp blijkt een geheim te hebben, dat te maken heeft met een mysterieuze krijtcirkel. Als op een dag daar een talisman wordt opgegraven, besluiten broer en zus op zoek te gaan naar wat er schuilgaat achter dit eeuwenoude geheim. Het spannende verhaal komt wat langzaam op gang, maar met de ontdekking van de talisman raakt het avontuur in een stroomversnelling. De tweeling voelt elkaar goed aan en blijkt zelfs elkaars gedachten te kunnen lezen. Omdat dit het eerste deel is in een trilogie, worden nog niet alle details helder. Dat zal de lezer doen uitzien naar de vervolgdelen. Een filmisch geschreven, boeiende mix van avontuur, mysterie en archeologie. Achter het pseudoniem Will Peterson gaan twee auteurs schuil: Mark Billingham en scriptschrijver Peter Cocks. Voor de liefhebbers is er de (Engelstalige) website: triskellionadventure.com. Vanaf ca. 12 jaar.

Triskellion. Het geheim van de wachters

De tieners Rachel en Adam uit New York gaan tijdens de zomervakantie bij hun oma logeren omdat hun ouders in een scheiding verwikkeld zijn. De sfeer in het Engelse dorpje Triskellion is allesbehalve aangenaam wanneer de tweeling er toekomt en Rachel en Adam hebben het gevoel dat ze er niet echt welkom zijn. Ze vermoeden vrij snel dat het eeuwenoude geheim van het dorp er iets mee te maken heeft. Ze gaan op ontdekkingstocht en vinden een vreemde krijtcirkel. Wanneer een filmploeg opnames van de krijtcirkel komt maken voor een populair televisieprogramma, slagen zij er ook in om een deel van een triskelion op te graven. Dit is de aanzet voor Rachel en Adam om zelf op zoek te gaan naar de andere delen. Ze ondervinden heel wat tegenkantingen maar ze worden ook geholpen door de mysterieuze jongen Gabriël. Samen brengen ze het avontuur tot een goed einde.
Spannend verhaal over de avonturen van twee ondernemende tieners. Zowel in hun gewijzigde gezissituatie als in hun ontdekkingstocht…Lees verder