Beste lezers,

wat hebben wij jullie gemist!! We zijn dan ook heel blij dat we vanaf maandag 3 mei - weliswaar met een aantal beperkingen - onze deuren weer mogen openen. We schakelen opnieuw over op onze normale openingsuren en er zijn enkele huisregels die iedere bezoeker moet respecteren.

Onze normale openingsuren.

Maandag 14u - 20u
Woensdag 9u - 18u
Donderdag 16u - 20u
Vrijdag 9u - 12u
Zaterdag 9u - 12u

Kom (zeker op zaterdag) niet net voor sluitingstijd; als het druk is, kan je dan misschien niet meer binnen.

Onze afhaaldienst in de inkomhal wordt stopgezet.
 


Onze huisregels

Bij het heropenen van de bibliotheek staat de veiligheid van de bezoekers en medewerkers voorop. Lees vóór je bezoek onze onderstaande huisregels!

Het is verplicht om in onze bibliotheek een mondmasker te dragen als je 12 jaar of ouder bent. Je kan desnoods een mondmasker kopen in de bib.

Hou 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheek.

Het maximum aantal bezoekers wordt beperkt tot 15 personen. Ben je 12 jaar of ouder, neem dan een mandje aan de ingang van de bibliotheek. Zijn de mandjes op, dan wacht je tot er weer één beschikbaar is. Zo zorgen we ervoor dat we het maximum aantal aanwezigen in de bibliotheek niet overschrijden.
Daarom vragen we je om bij voorkeur alleen naar de bibliotheek te komen. Breng de bibliotheekkaarten mee van de gezinsleden waarvoor je boeken wil ontlenen. Zonder je kaart kan je niets meenemen.

Iedere bezoeker ontsmet bij het binnenkomen zijn handen en zijn mandje.

Tijdens onze openingsuren lever je je boeken in aan de zelfuitleen, niet in de inleverbus.

De duur van het bezoek wordt beperkt tot 30 minuten. Bereid je dus zo veel mogelijk thuis voor. Gebruik daarvoor onze online catalogus. Enkel aanwezige materialen kunnen uitgeleend worden. De beschikbaarheid van een materiaal kan je controleren via de knop 'Waar staat het'. Je kan misschien van tevoren een lijstje maken van wat je graag zou meenemen.

Volg steeds de aanwijzingen van het personeel op.

Blijf thuis als je één van de volgende klachten hebt: verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging van temperatuur. Blijf ook thuis als een huisgenoot één van deze klachten heeft.

Hou er rekening mee dat de toiletten gesloten zijn.


Uitleenvoorwaarden

Omdat we beseffen dat het de afgelopen maanden niet altijd even gemakkelijk was om in de bib te geraken, hebben we alle boetes en uitleengelden kwijtgescholden. Het lidgeld mag je bij één van je volgende bezoeken in orde brengen.
Vanaf nu zijn de normale uitleentermijnen en boetes dus van toepassing: hou je inleverdatum goed in de gaten. Betalen doe je als je anders niet meer kan uitlenen.
 

E-readers en e-boeken

Je kan weer e-readers en e-boeken lenen. Ter herinnering: je mag sinds een tijdje 5 e-boeken per keer lenen.
 

Internetpc's

Er zijn drie internetpc's beschikbaar. Die zijn er alleen voor dringende zaken en voor wie thuis geen internet heeft. De duur van het gebruik wordt beperkt tot 30 minuten. Enkel leners met een geldige bibliotheekkaart kunnen deze pc's gebruiken nadat ze zich aanmelden bij de balie. Je werkt zelfstandig en individueel.
Ook als je enkel voor de pc komt, moet je een mandje nemen.


Alle andere functies van de bib blijven voorlopig gesloten.

Onze leeshoek houden we voorlopig gesloten. Blijven zitten om boeken te raadplegen, om rustig kranten of tijdschriften te lezen of om te studeren kan dus nog even niet. Hou je bezoek zo kort mogelijk en kom bij voorkeur alleen!