Uitleen bibliotheek in tijden van Corona

In het kader van de maatregelen om de verspreiding van het Corona-virus zoveel mogelijk tegen te gaan. blijft de bib gesloten voor publiek.
Maar we bieden oplossingen....
 

Lees verder

Goed nieuws! Sinds kort kan je in de catalogus de covers uitvergroten en in detail bekijken, én de achterkant van de boeken zien. Dat is natuurlijk interessant, want daar staat dikwijls een korte samenvatting op.

Lees verder

De Afro-Amerikaanse auteur Colson Whitehead haalt voor de tweede keer de Pulitzerprijs voor fictie binnen. Dat deden maar enkele auteurs hem voor. "

Lees verder
langzullenwelezen

Wereldboekendag en LangZullenWeLezen

Wereldboekendag is een evenement dat jaarlijks op 23 april wordt gehouden door UNESCO ter promotie van lezen, publicatie en auterursrechten. De dag werd voor het eerst gehouden in 1995.
De datum 23 april werd gekozen omdat deze dag in Spanje al sinds 1923 in het teken stond van boeken. Op die dag werd de schrijver Miguel de Cervantes geëerd.

 

Lees verder
Leesvirus

Verspreid het leesvirus

Boek.be en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts slaan de handen in elkaar om het leesvirus te verspreiden in Vlaanderen. Met de lancering van dit nieuwe leer- en leesplatform brengen ze kinderen, jongeren en hun ouders in contact met leesmateriaal, leermiddelen, (jeugd)boeken en verschillende promotieacties.

Lees verder
shortlist libris 2020

Shortlist Libris Literatuur Prijs 2020

Op 2 maart 2020 is de shortlist Libris Literatuur Prijs bekend gemaakt. De zes beste literaire boeken van het afgelopen jaar. Saskia De Coster is de enige Vlaamse auteurs die nog kans maakt op de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het voorbije jaar. Op 11 mei ontvangt de winnaar de prijs ter waarde van 50.000 euro.

Lees verder

Zaterdag 28 maart: volgende CoderDojo in onze bib

Op zaterdag 28 maart kunnen jongeren vanaf 7 jaar weer in de bib terecht om van 9u tot 12u aan hun programmeervaardigheden te werken.
Inschrijven kan vanaf zaterdag 21 maart via https://www.coderdojobelgium.be/nl.
 

Lees verder

Echt of nep? Laat je niet misleiden!

Een interactieve tentoonstelling rond nepnieuws.

Lees verder

Longlist Libris Literatuur Prijs 2020

De longlist voor de Libris Literatuur Prijs 2020 is vrijgegeven. Saskia De Coster en Elvis Peeters zijn de twee enige Vlaamse auteurs die kans maken op de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het voorbije jaar. Op 11 mei ontvangt de winnaar de prijs ter waarde van 50.000 euro.

Lees verder
lerarenkaart

Lerarenkaarten in de bib.

Met je Lerarenkaart geniet je van heel wat voordelen en kortingen. Een waardering voor elke leraar en onderwijsprofessional!
Ze ligt op jou te wachten in de bib.

 

Lees verder