De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden

Vrijdag 8 oktober 2021 om 20u.

Gebeten door taal? Kan je geen dt-fout zien staan zonder een rode balpen te nemen ? Dan hebben we goed nieuws voor jou. De bib doet weer mee aan 'De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden'.

Schrijfwijzen

De twee vorige keren zaten we met onze 40 kandidaten aan onze maximale capaciteit en daarmee waren we één van de meest succesvolle bibliotheken.
Ben je er graag weer bij? Wacht dan niet te lang en schrijf je in via bibliotheek@steenokkerzeel.be: volzet is jammer genoeg volzet.

Het concept werd niet veranderd; in een eerste deel wordt een speciaal voor de gelegenheid geschreven tekst van één bladzijde voorgelezen en één paragraaf daaruit vormt het eigenlijke dictee. Wie het minste fouten maakt, wint de gouden pen.
Daarna volgt een woorddictee met woorden uit de rest van de tekst. Juiste spelling levert letters op waarmee je een zo lang mogelijk woord moet maken. De winnaar hiervan wordt beloond met de zilveren pen. Bovendien voegen we daar nog wat prijzen aan toe.

Misschien goed om weten: je kan niet afgaan, we maken alleen de winnaars bekend 🙂.