E-boeken

Op 17 september werd in Muntpunt het e-boekenplatform cloudLibrary officieel gelanceerd. Dat platform geeft lezers van de bibliotheken die instapten in dit project, de mogelijkheid om via een app van thuis uit e-boeken te ontlenen.
Onze bib heeft de evolutie van dit project gevolgd, maar is niet mee op de trein gesprongen.

e-boeken

Eén van de redenen is dat daar natuurlijk een kostenplaatje aanhangt, maar wij zijn vooral niet erg enthousiast over het aanbod:  4500 titels. Als je bedenkt dat deze boeken er zijn voor de lezers van álle bibliotheken die intekenden, dan is dat zeer beperkt (zo’n e-boek mag maar 1 keer tegelijk uitgeleend worden). Bovendien doen niet alle uitgeverijen mee en zitten er weinig recente uitgaves tussen.

Intussen bouwen wij rustig onze eigen collectie e-boeken uit: we hebben al meer dan 550 titels die er enkel zijn voor onze leden. Elke maand komen daar (alleen recente!) boeken bij. Je vindt ze op onze website in onze catalogus (steenokkerzeel.bibliotheek.be) door als zoekterm ‘E-Boek’ in te geven.
Vanaf 1 oktober verhoogden we het aantal toegelaten e-boeken per e-reader tot 5 stuks  (vroeger maximum 3). Je kan ze nu ook reserveren en verlengen. Ook de e-readers van de bib kan je nu reserveren en verlengen.

Het voordeel van het gelanceerde platform is natuurlijk dat je de deur niet uit moet, maar dat weegt voor ons niet op tegen de pluspunten van onze eigen collectie.
Kom dus gerust langs met je e-reader of leen er eentje bij ons!

In de marge van dit project hebben we ook het aantal dvd’s dat je per kaart mag ontlenen verhoogd van 2 naar 5. Let wel: voor dvd’s betaal je nog steeds 50 cent per week.